Reinsdyrjakke

Pickles har fått inn et nytt og helt aldeles nyyydelig alpakkagarn som heter Pickles Pure Alpakka. Det var ikke vanskelig å overtale meg, jeg bestilte med en gang.

Resultatet ble denne jakka

Reinsdyrjakke

Jeg har lenge ønsket meg en jakke i 100% alpakka, og jeg ville strikke en jeg hadde designet selv, som skulle være tradisjonell, minne om lusekofte, men likevel ikke ha et firkantet snitt som de fleste lusekofter har. Den skulle ha border og reinsdyr.

Reinsdyrjakke

Jeg synes strikkede reinsdyr er veldig kult og etter å ha kikket på noen diagrammer rundt om kring fant jeg frem rutearket og tegnet min egen.  Geviret broderte jeg på etter at jakka var ferdig montert og det resulterte i at alle har litt forskjellige gevir, akkurat slik det er i virkeligheten:)

Reinsdyrjakke

Jeg var litt usikker på om jeg synes fargene var fine sammen, og min første tanke var at jeg ønsket en annen gråfarge fremfor brunt. Jeg er veldig glad for at jeg ikke valgte det, for jeg synes kombinasjonen er helt perfekt.

Reinsdyrjakke

Jakken er strikket på rundpinne, som en genser med vanlig ragglandfelling. Når det kom til montering var jeg som vanlig skeptisk til å klippe opp noe jeg har brukt en god stund på å strikke, men det gikk overraskende fint det. Jeg sydde to sømmer med symaskinen der åpningen skulle være og brukte hekle metoden før jeg klipte opp. (gå inn her dersom du vil lære deg teknikken;http://brooklyntweed.blogspot.com/)

Reinsdyrjakke

Tilsammen gikk det 9 nøster med grått, 4 nøster hvit og 1 nøste brunt.

Faktisk er jeg ganske stolt over denne jakka, for den har jeg laget helt selv med egen oppskrift og egentegnet mønster. Deilig jakke som skal følge meg gjennom våren i det aller mykeste alpakkagarnet. (først skal den få seg en vask og press, så klart)

Reklamer

Stikkord: ,

4 kommentar to “Reinsdyrjakke”

 1. maria Says:

  Den jakka er alldeles nydelig 🙂 kjempeproft gjort! Hatten av. Reinsdyrene ble kjempefine.

 2. frkhanssen Says:

  Tusen, tusen takk for hyggelig kommentar:) Det er morsomt å prøve seg frem litt selv noen ganger også, ikke bare følge oppskriften fra A til Å.

 3. maria Says:

  Ja sant, og når man er så dyktig som deg funker det 🙂 skal nok nå dit en gang jeg også!

 4. Wow Says:

  Den var virkelig kjempefin!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: