Jakke til en liten sjarmør

Det dukker stadig opp små, søte gullunger rundt meg, og da kan jeg strikke små, søte babyklær. Det tar VELDIG mye kortere tid å strikke, enn det jeg strikker til meg selv. Lekende lett og veldig morsomt.

Jeg ble spurt om å strikke en jakke, og slik ble resultatet. Satt stro pris på å bli spurt, det er så hyggelig at noen vil bruke det jeg strikker.

Flettejakke til en liten sjarmør

Jeg skulle egentlig strikke en helt annen jakke, men da jeg skulle ha bomullsgarn istedenfor ullgarn, som det egentlig skulle være, endte jeg opp med helt feil garn. Grrr.. Jeg hadde en anelse om at strikkefastheten ikke kom til å stemme, og det gjorde den selvsagt ikke. Hva var det jeg sa?? 

Den første jakken fikk rar form, en veldig rar form. Jeg måtte strikke en ny. Fant en oppskrift på garnstudio, og gjorde den om litt. Greit å ha litt veiledende mål, jeg har jo ikke peiling på hvor store disse små er..

Flettejakke

Jakken har jeg strikket i bomull/merinoull garnet  Duett fra Sandnesgarn. Digger denne fargen (N4302, hvis noen lurte) Den har en nydelig brunfarge.  Også er jakken passe varm nå som det enda ikke er ordentlig kaldt, men litt frossent er det likevel og små gutter må ikke fryse.

Flettejakke

Jeg har fått litt sansen for «vrangen ut» om dagen. Dvs at i stedenfor å strikke glattstrikke rett, strikker du vrang, da er den vrangstrikkingen som synes og retten er inn. Synes det er en kul effekt som gir litt mer struktur også ser det litt annerledes ut. Veldig praktisk er det også når man strikker med bomullsgarn, for det blir ofte litt «løsere» enn ullgarn.

Reklamer

Stikkord:

2 kommentar to “Jakke til en liten sjarmør”

 1. Bjørg✩Huset ved Fjorden Says:

  Så flink du er å strikke! Det er noko eg skulle ønske eg kunne..har planer om å lære meg å hekle, men er ikkje komt lenger enn å kjøpe meg ei nybegynnerbok;)
  Tusen takk for kosleg helsing hos meg:))
  God natt!
  Klem:)

  • frkhanssen Says:

   Tusen takk. Så koselig at du stakk innom. Er ikke så mange år siden jeg lærte meg å strikke og så fulgte strikkedilla. Det er faktisk lettere enn det ser ut som, og man blir litt flinkere for hver gang:) Lykke til med heklinga, det er jeg helt sikker på at du får til.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: