Frk.Hanssens rutejakke

For en stund siden hadde www.pickles.no et hurtig salg på garn, jeg var egentlig langt på vei inn i et annet strikkeprosjekt, men kunne ikke la muligheten gå fra meg:) Det pleier jo som oftest å ta litt tid før det kommer i posten, så det gjør jo ikke noe om det tar litt tid før det kommer, tenkte jeg. Der tok jeg feil. Jeg hadde ikke engang begynt å vente før pakken dukket opp i posten. Kan det bli bedre? Og ikke nok med et, garnet jeg bestilte (Abuelita tjukk merino) er akkurat slikt garn jeg liker; mykt, mykt ,mykt.

Valget var ikke så vanskelig – det ble ny jakke MED EN GANG.

Rutejakke

 

Hvis du vil ha en du også, kom jeg fram til en oppskrift som er sånn ca som dette:

garn: Abuelita tjukk merino, farge Natur 400 g

Pinne: 6

Str: S

Jakken strikkes frem og tilbake. Legg opp 100m. Strikk 4 p rett. Øk så 9 m jevnt fordelt samtidig som du strikker begynner å strikke mønsteret slik;

4 m rett (til stolpe) #3 m rett, 3 m vrang, 3 m#  gjennta # # ut pinnen MEN de 4 siste m skal strikkes rett. Neste pinne skal du strikke akkurat slik som pinne 1, men der du strikket rett, skal du nå strikke vrang. NB de 4 første og siste m skal strikkes rett HVER omgang, dette er stolpene.

Når du har strikket 3 pinner med mønsteret skal du gjøre motsatt av det du nå har gjort. Mønsteret ser nå ut som rader, men for å få ruter må du strikke vrang over rett og rett over vrang.

Mønsteret skal se slik ut

Rutejakke

Fortsett med mønsteret til 40 cm, del da inn til to forstykker og ett bakstykke slik;

Begynn med det ene forstykket, ved å beholde 28m på pinnen og sett de andre på en tråd. Stikk mønsteret videre i 20 cm. Fell av. MEN de 4 m til stolper setter du på en tråd og strikker senere.

Plukk opp 53 m av de du satt på en tråd og fortsett med mønsteret til du har strikket 21 cm.

Strikk de resterende 28 m slik som det første forstykket.

Sy sammen forstykket og bakstykket, det vil da se ut som en vest. Strikk så stolpene til du møtes på midten bak nakken. Den kan godt være litt mindre enn «nakkemålet». I stedet for å felle av, har jeg sydd maskene sammen og så sydd stolpene fast til jakken.

Ermer; Legg opp 51 m, strikke mønster med ruter på 3×3 , som jakken. Etter ca 53 cm  Skal du strikke 2 og 2 m r sammen. Neste p feller du hver 5. m r. Strikk 2 pinner til rett og fell LØST av. Sy armen sammen. Strikk en arm til akkurat på samme måte.

For å feste armen til «vesten» kan du enten hekle den på med kjede m på vrangen, eller sy den på. Jeg heklet, for jeg synes det blir penere. Husk å ikke hekle for stramt.

Har full forståelse hvis mønsteret ikke er så lett å forstå, for jeg har funnet det opp selv, men bare spørr hvis du lurer på noe;)

Jeg er veldig fornøyd – denne har jeg jo laget helt selv:)  Armene er litt baggy, garnet er nydelig. Poenget var å få en jakke som man bare kunne slenge på seg nå som det kan være både varmt og litt kaldt ute, som er fin og litt «baggy» samtidig. Jeg bruker den nesten hele tiden..

Rutejakke

Reklamer

Stikkord: ,

Én kommentar to “Frk.Hanssens rutejakke”

 1. Donoaccunny Says:

  Just want to say what a great blog you got here!
  I’ve been around for quite a lot of time, but finally decided to show my appreciation of your work!

  Thumbs up, and keep it going!

  Cheers
  Christian, Satellite Direct Tv

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: