Dilla på lilla votter

Jeg har fått dilla på lilla om dagen, og har kjøpt garn i alle nyanser. I dag ble det nye votter og slik blir de til:

dilla på lilla votter

Disse vottene er strikket etter mine hender, for jeg hadde lyst på noen votter som sitter etter og som ikke er så lange i tuppen at jeg ikke kan holde i noen ting.

Jeg brukte et nøste M&K ECO ull og strømpepinne nr 4

legg opp 28 masker fordelt på 4 pinner og strikk 6 cm glattstrikk.

 Øk så til tommel slik:  strikk 2 m i første m, 2 m rett, 2m i neste m. resten av runden strikkes rett. Strikk så 2 runder rett. Strikk 2 m i første m, 4 m rett, 2 m i neste maske, rett runden ut. Strikk 2 runder rett. Strikk 2 m i første maske, 6 rett, 2 m i neste maske, rett ut runden. Strikk så 2 runder rett. Sett så de 10 tommelmaskene på en tråd og strikk resten av votten (24 m)  til den måler 19 cm. Begynn å fell av slik;  Fordel m slik at du har like mange på hver side foran og bak.» Strikk 2 vrang sammen, 8 rett, 2 rett sammen *2. Strikk en runde rett.» Fortsett » » til du har igjen 4 m. Tre en tråd gjennom maskene og fest godt.

Så strikker du tommel:

Plukk opp de ti maskene pluss 2 masker i hver side av tommelen = 12 m. Jeg fordelte disse 12 m på tre pinner og strikket til de passet tommelen min. Strikk så to og to masker sammen ut runden, en runde rett, to og to masker sammen en runde. Tre en tråd gjennom disse m og fest godt.

Kant rundt:

Plukk opp masker på langs med votten, etter eget ønske og strikk til du har nådd rundt. Fell ov og sy sammen. Jeg heklet en kant i tynn, lysere lilla alpakka og sydde på, men kan like godt pyntes med noe annet.

Denne oppskriften er strikket etter min hånd, så jeg kan ikke garantere at dne vil passe til alle, hvis du har store hender, må du nok øke maskeantallet en del. GOD STRIKKING:)

Hadde forresten blitt glad dersom du lenker til meg om du lager vottene.

Reklamer

Stikkord: ,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s


%d bloggere like this: